Dobrodošli na naš blog

SPICY DESIGN

ČITAJTE

GOOGLE POZICIONIRANjE

Kod izrade internet sajta, jedno od čestih pitanja koja dobijamo od klijenata je „Koliko je potrebno da mi se stranica dobro rangira na google pretraživaču?“

Ono što je bitno znati da se na prvoj stranici uglavnom nalaze stranice koje su starije od dve godine, kao i i za koje su plaćene reklame. Po nekom istraživanju manje od 6% stranica će doći u Google top 10 u prvoj godini postojanja te se pokazalo da je starost domena jedan od činioca kod rangiranja.

SADRŽAJ

Naravno ne treba da zaboravimo sadržaj i količinu teksta koja se nalazi na stranicama. Neke studije su pokazale da se stranice sa manje od 300 reči retko nalaze u Top 10 google rezultata, dok je idealno da stranica ima oko 700 reči.

PRILAGOĐENOST MOBILNIM UREĐAJIMA

Danas se pretraga putem mobilnih uređaja izjednačila sa desktop računarima, tako da se pri izradi stranica mora voditi računa na verziji za mobilne telefone. To možete uraditi  putem responzivnog dizajna ili mobilne verzije sajta. Pored toga utiče i brzina učitavanja stranica te google ima alat koji Vam omogućuje proveru brzine kao i test prilagođenosti za mobilne uređaje.

SEO

I na kraju najbitniji deo priče je SEO.
SEO (search engine optimization) nije proces koji se može uraditi za jedan dan, već je postupak koji traje i koji je neprekidan. Seo je analiza ključnih reči u odnosu na konkurenciju i samim tim borba za što bolju poziciju na google pretrazi.
Sam rad na pozicioniranju stranica traje i podrazumeva od marketinga, preko PR tekstova do onog tehničkog dela dobro pozicioniranje i analiza ključnih reči.

Ovo je ukratko i nadamo se da smo Vam bar malo pomogli ovim tekstom i odgovorili na pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati za saradnju i pomoć.

KREATIVNE KESE

Kreativnost se može pokazati na svemu, pa tako i na kesama koje dobijamo kupujući neku robu. Da ta kreativnost nema granica, i da će osim proizvoda koji je unutra, uraditi i dobu reklamu prodavnice gde je taj proizvod kupljen pokazuje i nekoliko kreativnih kesa koje smo odabrali i predstavili u ovom tekstu.

Read more