POSPEŠITE KREATIVNOST

Kreativnost se može pospešiti na više načina. Jedan od načina je uređenje radnog prostora, a o drugim načinima u nekom drugom tekstu.
Urediti svoj radni prostor ne mora da košta mnogo, a radno okruženje mnogo pomaže Vašoj kreativnosti. Computer Arts magazin je dao nekoliko saveta kako da jednostavno i sa malo novca uredite svoje radno okruženje kako bi podigli kreativnost.

 

1. OKRUŽENjE

Google je neke na neke svoje studije kako bi podigao kreativnost, umesto prozora ugradio 4K monitore koji vam omogućava da stvorite pogled koji Vas najviše inspiriše. Naravno pošto se govori o jeftinijim stvarima, ono što može isto tako povećati kreativnost su Vintaž posteri. Odaberite neki sa interneta i odnesite na štampu… to vas neće koštati više od 1000 dinara.

2. MUZIKA

Dobar zvučni sistem, a ako ne želite da smetate drugima kvalitetne slušalice i izbor muzike koja Vam prija može Veoma podići kreativnos. Sudeći po knjizi “MOCART EFEKT” slušanje Mocarta može podići Kreativnost, Koncentraciju i sposobnost opažanja…. čak i da nije to tačno malo klasične muzike Vam neće škoditi.

3. BILjKE

Obavezno u prostoru u kojem radite imajte neku biljku, pravu ne veštačku. Disanjem u prostoriji se povećava ugljen dioksid, a višak kiseonika povećava energiju. Neke od biljaka koje obrađuju najviše CO2 i daju najviše kiseonika su Sanseveria, Đavolji Bršljan…

4. HRANA I PIĆE

Kafa, čaj, piće i grickalice su jedan od načina koji potpomaže boljoj koncentraciji i samim tim povećanju kreativnosti. Konzumirajte ono što volite, što Vas neće uspavati…..