NEKOLIKO LEPIH SAJTOVA IZ 2015

abbey1

2015 Godina je za nama, donela je neke nove tehnologije poput virtuelne realnosti koja postaje sve pristupačnija u vidu Oculus Rift, windows 10-tke, 4k televizora…. itd. Ali i donela je i neke lepe sajtove. Ovoga puta izdvajamo nekoliko sajtova koji su ostavili utisak i koji su se izdvojili iz gomile, sajtovi koji Vam neće biti dosadni, isti a i iz kojih možete nešto i naučiti.

1.Da sajt ne mora biti gomila dosadnih informacija, dokazuje i sajt Inside Abbey Road iza čijeg dizajna stoji ni manje ni više nego google. Sajt na najbolji način koristi multimediju kroz virtuelnu šetnju studijom u kojem su snimale neke od najpoznatijih zvezda muzičke scene, kao i filmska muzika za ratove zvezda, hari potera i ostale poznate filmove. Kroz sajt možete istražiti studije, komponovati muziku, prisustvovati snimanjima i još mnogo toga koji će Vam ispuniti vreme.

abbey1

2. SWISS je sajt Švajcarske aviokompanije koja je uspela da skrolovanjem točkića Vašeg miša stvori utisak uzletanja aviona. Pored toga, web sajt na najbolji način prikazuje destinacije na kojima Swiss leti, i šta Vas očekuje u tim gradovima.

swiss

3. Ice&Sky. Danas je 11.januar a temperatura je 17C, da li je za to krivo globalno zagrevanje ostaje da se vidi, a u međuvremenu da saznate Više o klimatskim promenama i naučiti više kroz multimedijalno iskustvo kroz predivne fotografije, video snimke, muziku i animaciju na sajtu ICE&SKY.

icesky

4. Kuckajući ovaj tekst, uz tastaturu stoji jedna šoljica kafe, pa eto i jednog divnog multimedijalnog sajta koji će Vas odvesti u zemlju kafe, Brazil. Sajt JOHO’s je sajt koji kroz multimediju pokazuje kako se dolazi do zrna kafe, i kroz video, animaciju i zvuk Vas vodi na jednu od planzaža.

joho

5. 88 milja i 21. oktobar 1985 svakog ljubitelja naučne fantastike podsetiće na čuveni GM-ov auto koji je Marfija odvezao u 2015 godinu. Baš te godine ZUTO kompanija izbacila je sajt 88 miles per hour. Zanimljiva interaktivna animacija Vas vodi na putovanje kroz vreme, različitim automobilima karakterističnim za to vreme…

88

Za sada su ovo 5 sajtova iz 2015 godine, a svakog meseca na blogu biće predstavljen bar jedan ne manje zanimljiv i koristan sajt.