KOJE TRENDOVE OČEKUJEMO U WEB DIZAJNU U 2021-oj godini?

Niko nije mogao da predvidi burne događaje 2020. godine i kako će oni uticati na svaki aspekt naših života, ali neosporno je da je uticaj pandemije ubrzao prelazak na digitalni svet.

Svake godine prateći šta agencije pišu o trendovima, moglo se pročitati da se očekuju razne promene u tehologiji i dizajnu, ali ove godine se trendovi nastavljaju tako da možemo primetiti nastavak tamnog moda, minimalizma….
Jedina razlika je u tome što se fokus malo više stavlja ne inkluziju web prezentacije i prilagođavanje osobama sa posebnim potrebama kao i adaptaciji svega na online poslovanje, uvođenjem interaktivnih soba, prodavnica , online komunikacije.

Pa da izdvojimo par trendova koji su novi ili se očekuju u 2021 godini.

1. Tamni mod
2. Kolaž
3. Minimalizam
4. Ilustracije

1.Tamni mod.

Dugo je u web dizajnu bela pozadina smatrana jedinim načinom koji predstavlja platno na kojem se najlakše stvaraju prezentacije.
Iako su neki dizajneri počeli da dodaju tamnije teme i elemente pre nekoliko godina, trend Tamnog moda je zaista zavladao web dizajnom u 2020-toj godini, a sva očekivanja su da će se trend nastaviti i u ovoj 2021. godini.

Tamni mod osim što daje dozu luksuza, smatra se da je i prihvatljiviji za oči, takođe je odličan i za povećanje kontrasta elemente u dizajnu čini vidljivijim.

 

2.Kolaž

Leteći Cirkus Montija Pajtona pamtimo ne samo po urnebesnim skečevima već i po fascinantnim kolažnim animacijama.
Kolaž u web dizajnu sastoji se od upotrebe raznih medija, fontova, fotografija, ilustracija i sve to na kraju začinjeno nekom animacijom.
Rast kolaža kao koncepta u web dizajnu očekuje se u 2021 godini. Porastom dizajnera koji koriste razne aplikacije za crtanje na svojim digitalnim uređajima koji oponašaju slikarska platna kao i tehnike u klasičnoj umetnosti , digitalna umetnost postaje bezgranična.

 

3. Minimalizam.

Minimalizam je trend koji definitivno odbija da ode u penziju i već godinama je aktuelan i veoma zastupljen u web dizajnu.
Minimalistički dizajn zasnovan je na upotrebi samo osnovnih elemenata – kao što su osnovni oblici, čisti tekst, ograničene palete boja i prazan prostor – da bi se stvorilo nešto jednostavno i funkcionalno.

4. Ilustracija

Ilustracija je u 2020toj godini apsolutno eksplodirala kako u grafičkom dizajnu tako i u web dizajnu.

Mnogo brendova, preduzeća i kreatora preuzima popularnost ilustracije i digitalne umetnosti, i mnogi od njih sada integrišu ručno crtane elemente u dizajn svojih veb stranica jedan od takvih brendova je i gucci

 

Još mnogi trendovi su tu poput inkluzivnosti i pristupačnosti koji stranice prave tako da budu prihvatljive svima i adaptirane za osobe sa posebnim potrebama, vodeći računa o veličini fonta, kontrastu, audio vizuelnom pristupu.
Tu je i antidizajn – nažvrljano i nabacano sve i svašta kako bi se stvorio kreativni haos, a opet u tom haosu ste uspeli saznati sve informacije o brendu ili proizvodu čiju ste prezentaciju posetili.

Ovo je deo trendova u web dizajnu koji nas očekuju, o logo i grafičkom dizajnu ćemo u nekom narednom tekstu, a ukoliko želite web prezentaciju izrađenu prateći neki od trendova ili niste pobornici trendova i vašom prezentacijom želite da štrčite iz mase možete nas kontaktirati.

Scroll to Top

Da bismo počeli sa procesom izrade vašeg logotipa, molimo vas da popunite formu na ovoj stranici. Ova forma će nam pomoći da bolje razumemo vaše potrebe i želje u vezi sa logotipom, tako da možemo da kreiramo dizajn koji odgovara vašem poslu.

Nakon što popunite formu, jedan od naših dizajnera će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku kako bismo razgovarali o vašim idejama i očekivanjima. Potom ćemo početi sa kreiranjem vašeg logotipa i pružiti vam nekoliko opcija koje možete odabrati.

jpg, png, jpeg | 3mb MAX | 3 fajla MAX