DIZAJN ETIKETA ZA VINO

Vino je proizvod koji se plasira u velikoj konkurenciji na tržištu, gde potrošači imaju na raspolaganju na stotine različitih vrsta, sorta, brendova i cena vina. Zato je važno da proizvođači vina privuku pažnju kupaca i istaknu se na polici sa svojim etiketama.

Etiketa za vino je više od običnog papirića koji sadrži osnovne informacije o vinu.“

Etiketa je vizuelni identitet vina, koji prenosi njegovu priču, stil, kvalitet i karakter.

Etiketa je takođe prilika da se uspostavi veza sa potrošačem i da se izazove njegova radoznalost i želja da proba vino.

Kako dizajnirati etiketu za vino koja će privući pažnju i ostaviti utisak? Evo nekoliko saveta koje treba imati u vidu:

Odabir adekvatne boje i fontova
Prva stvar na koju treba obratiti pažnju prilikom izrade etikete za vino su boje i fontovi. Važno je odabrati boje koje odgovaraju vrsti vina, kao i stilu etikete. Na primer, crvene boje često se koriste za etikete vina koja su teška i puna, dok se bela vina često predstavljaju u svetlijim bojama poput žute ili zelene.
Slično tome, fontovi treba da odgovaraju stilu vina. Na primer, klasična vina često imaju elegantne, rukopisne fontove, dok se modernija vina često prikazuju u čistijim, jednostavnijim fontovima.

Korišćenje adekvatnih slika
Korišćenje slika na etiketama za vino je uobičajeno, ali treba ih pažljivo birati. Slika treba da bude adekvatna vrsti vina i ciljnoj publici, kao i da bude u skladu sa stilom etikete. Na primer, etiketa za vino iz regiona Toskane može sadržati sliku pejzaža Toskane ili vinograda.
Međutim, treba izbegavati pretrpanost i preveliku upotrebu slika, jer to može da ometa vizuelni utisak i čini etiketu pretrpanom.

Primer-dizajna-etikete_za_vino

Jasan opis vina i informacije o proizvođaču
Važno je obezbediti jasan opis vina na etiketi, uključujući vrstu vina, godinu berbe, poreklo i druge važne informacije. Ovo pomaže kupcima da donesu odluku o kupovini na osnovu onoga što im je navedeno.
Takođe, informacije o proizvođaču su važne za kupce, jer mogu da utiču na odluku o kupovini. Ove informacije treba da budu jasno prikazane na etiketi.

Jednostavnost i čitljivost
Konačno, važno je da dizajn etikete bude jednostavan i čitljiv. Pretrpanost i suvišni detalji mogu ometati vizuelni utisak i otežati čitanje informacija o vinu. Stoga, treba se fokusirati na ključne elemente i ukloniti sve što nije potrebno.
Takođe, čitljivost jevažna za kupce koji mogu brzo pregledati etiketu u prodavnici. Treba koristiti čitljive fontove i dovoljno veličine slova da bi se informacije lako čitale. Boje takođe mogu uticati na čitljivost teksta, pa je važno koristiti kontrastne boje kako bi se tekst izdvajao od pozadine.

Uzimajući u obzir ove smernice, dizajn etikete za vino može biti efikasan u privlačenju kupaca i povećanju prodaje vina. Važno je prilagoditi dizajn vrsti vina, ciljnoj publici i stilu etikete, dok se istovremeno fokusiramo na ključne elemente poput adekvatnih boja i fontova, jasnog opisa vina i informacija o proizvođaču, kao i jednostavnost i čitljivost dizajna.

 

I da zaključimo par stvari sa kojima se mi Vodimo kod dizajniranja.
-Etiketa za vino mora da natera kupca da u gomili vina na polici odabere upravo Vaše.
-Etiketa mora da bude zanimljiva da čak i sama etiketa bez obzira na sortu i tip vina natera kupca da kupi tu bocu.

 

Ako želite da vaša vina izgledaju jednako dobro kao i što su ukusna, kontaktirajte nas da zajedno dizajniramo savršenu etiketu.

 

 

Scroll to Top

Da bismo počeli sa procesom izrade vašeg logotipa, molimo vas da popunite formu na ovoj stranici. Ova forma će nam pomoći da bolje razumemo vaše potrebe i želje u vezi sa logotipom, tako da možemo da kreiramo dizajn koji odgovara vašem poslu.

Nakon što popunite formu, jedan od naših dizajnera će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku kako bismo razgovarali o vašim idejama i očekivanjima. Potom ćemo početi sa kreiranjem vašeg logotipa i pružiti vam nekoliko opcija koje možete odabrati.

jpg, png, jpeg | 3mb MAX | 3 fajla MAX