KAKO IZABRATI FONT ZA VAŠ LOGO

Kako izabrati font za Vas logo?

Izbor pravog fonta za Vaš logo dizajn je bitan element u izradi dobro dizajniranog logotipa. Font u logotipu ima veliki uticaj na percepciju brenda, jer može da stvori različite asocijacije i emocije kod ljudi koji ga vide. Font u logotipu može biti jednostavan ili složen, moderan ili klasičan, elegantan ili upadljiv, ali uvek bi trebalo da odražava vrednosti i ciljeve brenda.

Kako onda izabrati pravi font za logo dizajn? Postoji nekoliko kriterijuma koje treba imati u vidu prilikom odlučivanja o fontu:

Prvo što treba je da razmislite o osnovnim karakteristikama vašeg brenda: Pre nego što odaberete font za svoj logo, razmislite o karakteristikama vašeg brenda. Ako je vaš brend moderan i inovativan, razmislite o odabiru fonta koji je minimalistički i savremen. Ako je vaš brend tradicionalan i konzervativan, font s klasičnim izgledom i elegancijom može biti prikladniji.

izbor fonta za vas logo

Za odabir fonta utiče i industrija u kojoj se Vaš brend nalazi: Na primer, font koji se koristi u finansijskoj industriji može biti drugačiji od fonta koji se koristi u kreativnoj industriji.
Na primer u zdravstvenoj industriji fontovi su uglavnom mekši i zaobljeni, dok fontovi koji se koriste u tehnološkoj industriji uglavnom su moderniji i oštriji-

Čitljivost: Jedna od bitnih stvari na koje treba se obratiti pažnja je čitljivost. Logotip koji sadrži tekst bi trebao biti lako čitljiv.Zbog toga pre razmišljanja o ideji, razmislite o tome kako će se vaš logo koristiti – na veb stranici, na vizit kartama, bilbordima, na reklamama, itd. Odaberite font koji je jasan i lako čitljiv u različitim veličinama i na različitim površinama. Tražite od dizajnera i da Vam bluruje ceo logotip… prepoznatljivost (ne i čitljivost) blurovanog logotipa znači mnogo.

Testirajte fontove: Pre nego što se odlučite za konačni font, testirajte nekoliko fontova i vidite kako izgledaju u vašem logotipu. Možete isprobati različite stilove, veličine i kombinacije fontova kako biste videli koji vam najbolje odgovara.

Razmotrite izradu prilagođenog fonta: Ako želite jedinstveni logo koji se neće pojaviti na drugim brendovima, možete razmotriti izradu prilagođenog fonta. Ovo je skuplja opcija, ali može vam pomoći stvoriti logotip koji se ističe i odražava vaš brend na jedinstven način.

 

Gde onda pronaći fontove za logo dizajn? Postoji mnogo online resursa koji nude besplatne ili povoljne fontove za različite namene. Neki od njih su:

 

[FontSpace] (https://www.fontspace.com/category/logo). Ovaj sajt nudi preko 4700 besplatnih fontova za logo dizajn u raznim stilovima: modernim, retro, elegantnim, ručno pisanim itd.

[Adobe Express](https://www.adobe.com/express/create/logo/font). Ovaj alat omogućava kreiranje logoa sa profesionalnim fontovima uz pomoć gotiovih primera i ikonica.

[DesignEvo](https://www.designevo.com/create/logos/font.html). Ovaj servis nudi preko 10 000 primera za logo dizajn sa mogućnošću dodavanja teksta u željenom fontu.

 

Nadamo se da Vam je ovaj tekst pomogao da bolje razumete važnost izbora fonta za logo dizajn i kako to uraditi na efikasan način.

Ako vam je potrebna pomoć oko kreiranja logoa ili drugih grafičkih rešenja za vaš brend, kontaktirajte nas putem naše web stranice ili društvenih mreža.

Scroll to Top

Da bismo počeli sa procesom izrade vašeg logotipa, molimo vas da popunite formu na ovoj stranici. Ova forma će nam pomoći da bolje razumemo vaše potrebe i želje u vezi sa logotipom, tako da možemo da kreiramo dizajn koji odgovara vašem poslu.

Nakon što popunite formu, jedan od naših dizajnera će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku kako bismo razgovarali o vašim idejama i očekivanjima. Potom ćemo početi sa kreiranjem vašeg logotipa i pružiti vam nekoliko opcija koje možete odabrati.

jpg, png, jpeg | 3mb MAX | 3 fajla MAX