DA LI JE VREME ZA REDIZAJN SAJTA?

Redizajn internet sajta često može biti teža odluka nego kada se kreće u izradu potpuno novog internet sajta.

Možda ste primetili da se kod redizajna nekih poznatijih sajtova uvek pojavi gomila negativnih kometara korisnika kako je stari dizajn bio bolji.

Na takve stvari ne treba obraćati pažnju jer se ljudi teško privikavaju na promene.

Da li Vam je potreban redizajn sajta iako sve funkcioniše? Odgovor ćete možda naći u nastavku ovog teksta.

Da krenemo od prvog i osnovnog: tehnologija izrade i izgled web prezentacije.
Vaš sajt postoji već godinama i sve je na svome mestu, ali konkurencija je nakon Vas razvijala svoje prezentacije i samim tim vizuelno i tehnološki sajtovi su im bili napredniji.
Još do juče je flash bio sastavni deo skoro svake savremene web stranice, danas je to HTML5 dok se u najskorije vreme podrška kao i sam flash povlači iz upotrebe. To je samo jedna priča o tome koliko tehnologija napreduje.
Primetili smo da mnogi sajtovi imaju problem sa implementiranim google mapama jer je google promenio poslovnu politiku i od besplatne implementacije danas uveo implementaciju koja se plaća.

Druga i veoma bitna stvar su mobilni uređaji i prikaz sajta na mobilnim uređajima.
Od prošle 2018. godine pristup internetu putem mobilnih telefona prestigli su desktop računare.
Tako da je dizajn koji je adaptivan (responzivan) za sve uređaje putem kojeg se pristupa ključan za web prezentaciju.
Ukoliko Vaš sajt nije prilagođen mobilnim uređajima u pretragrama google će ga staviti daleko. Tako da ukoliko Vam sajt na mobilnom izgleda loše, nepravilno znaci da morate da što pre krenete u proces redizajna.

Treća stvar je loša navigacija.

Bitna komponenta sajta je navigacija. Korisnici ne Vole puno koraka (kliktanja) kako bi došli do željenih informacija.

Ukoliko na sajtu imate gomilu nepotrebnih informacija, a nije na odmet napomenuti da je već duže vremena trend „Više je manje“ vreme je da krenete u proces redizajna. Osim što ćete olakšati Vašim korisnicima, sama navigacija je Važna i za SEO kako bi google lakše indeksirao Vaš sadržaj.

Kao četvrtu stvar koja je razlog da krenete u redizajn web stranica, je promena vizuelnog intetiteta.

Ovde ne treba puno napisati, potpuno je normalna stvar kod promene poslovanja ili korporativnog indetiteta prilagoditi i redizajnirati postojeću stranicu.

Da li za redizajn treba izabrati one koje su Vam radili postojeći web sajt? To je na Vama, ali ukoliko
odlučite da kompletno redizajnirate sajt koji bi se znatno razlikovao od postojećeg uvek je bolje izabrati nove ljude da Vam redizajniraju sajt i samim tim Vam uneti nove ideje.

Scroll to Top

Da bismo počeli sa procesom izrade vašeg logotipa, molimo vas da popunite formu na ovoj stranici. Ova forma će nam pomoći da bolje razumemo vaše potrebe i želje u vezi sa logotipom, tako da možemo da kreiramo dizajn koji odgovara vašem poslu.

Nakon što popunite formu, jedan od naših dizajnera će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku kako bismo razgovarali o vašim idejama i očekivanjima. Potom ćemo početi sa kreiranjem vašeg logotipa i pružiti vam nekoliko opcija koje možete odabrati.

jpg, png, jpeg | 3mb MAX | 3 fajla MAX