DIY sajtovi za dizajn logotipa ili grafički dizajner: šta je bolje?

Na internetu postoji mnogo stranica koje Vam nude da sami dizajnirate logo za Vaš brend što može biti privlačno zbog niskih troškova i brzine samog procesa izrade, ali postoje mnogi razlozi zbog kojih bi trebalo izbegavati ovakav pristup dizajna logotipa koji će pratiti Vaš brend u budućnosti.

Navešćemo Vam nekoliko razloga zbog čega je dobro izbeći ovakve tipove sajtova

Jedan od razloga je to što sajtovi za dizajn logotipa često koriste gotove primere i elemente, što može dovesti do toga da vaš logo izgleda generički i neoriginalan. Ovakav logo neće biti jedinstven i neće prenijeti jedinstvenu viziju , vednost i poruku Vašeg brenda.

Sledeći razlog je to što dizajniranje logotipa preko sajtova za dizajn može dovesti do toga da Vaš logo bude veoma sličan drugim logotipima. To može izazvati problem ako vaš logo bude sličan logotipu Vašeg konkurenta ili drugoj poznatoj marki. To može dovesti do zbunjenosti i nedoumice kod vaših klijenata.

Problem kod sajtova za dizajn logotipa što oni često nude vrlo ograničene mogućnosti prilagođavanja samog logotipa. A to znači da nećete imati potpunu kontrolu nad izgledom vašeg logotipa. Ovo može dovesti do toga da vaš logo ne bude u skladu s vašim brendom i da ne prenosi ono što želite.

I na kraju dizajniranje logotipa preko sajtova za dizajn neće vam pružiti priliku za saradnju sa dizajnerima  koji se sa tim poslom bave. Dizajneri će moći razumeti Vaše potrebe, viziju, vriednosti i poruku koju hoćete preneti, te će biti u stanju stvoriti jedinstven i upečatljiv logo koji odgovara Vašem brendu. I ne samo to dizajner će svojim iskustvom Vam pomoći i sa savetima oko dizajna da logo bude upotrebljiv i vidljiv na svim medijima, da bude upečatljiv i da Vam da smernice zašto nešto valja a nešto ne. Sajtovi za dizajn Vam nikada ne mogu pružiti tu Vrstu interakcije.

Ono što se može zaključiti je da dizajniranje logotipa preko sajtova za dizajn može biti privlačno zbog niskih troškova i brzine procesa,ali to često nije najbolja opcija za stvaranje kvalitetnog i upečatljivog logotipa. Dizajniranje logotipa je važan korak u stvaranju brenda, stoga bi trebalo potražiti pomoć profesionalnih dizajnera.

 

Scroll to Top

Da bismo počeli sa procesom izrade vašeg logotipa, molimo vas da popunite formu na ovoj stranici. Ova forma će nam pomoći da bolje razumemo vaše potrebe i želje u vezi sa logotipom, tako da možemo da kreiramo dizajn koji odgovara vašem poslu.

Nakon što popunite formu, jedan od naših dizajnera će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku kako bismo razgovarali o vašim idejama i očekivanjima. Potom ćemo početi sa kreiranjem vašeg logotipa i pružiti vam nekoliko opcija koje možete odabrati.

jpg, png, jpeg | 3mb MAX | 3 fajla MAX